ketvirtadienis, gegužės 19

Mistika reikalinga tam, kad galima būtų meistriškai slėpti tiesą

Apie akademiką Joną Gervę (1939-2003 m.) bei jo darbus daugiau galima sužinoti užsienio šaltiniuose, negu Lietuvos. Nors mano įsitikinimu, jo pavardė pelnytai turėtų būti šalia tokių tautos šviesuolių, kaip Vydūnas ar Čiurlionis, deja, mūsų šalyje jis net nėra pažįstamas akademiniuose sluoksniniuose, o ką jau kalbėti apie eilinius žmones. Tuo tarpu buvusioje SSRS erdvėje bei Vakaruose jis buvo ir tebėra pakankamai žinomas žmogus, kuris perėjo visą nelengvą mokslininko, tyrusio mūsų realybės ištakas ir jos struktūrą, kelią.
Per savo mokslinę karjerą jis prisilietė prie tokių dalykų, per kuriuos galima prieiti prie fundamentalių materijos valdymo svertų. Ir šių dalykų Jonas Gervė, kol buvo gyvas, mokė žmones. Iš kelių šimtų valandų paskaitų, kurias galima rasti internete, peržiūrėjau tik kelias dešimtis ir to pakako, kad susidaryčiau apie jį kontraversišką nuomonę. Iš vienos pusės - prieš priimant vienokį ar kitokį sprendimą, paprastos internetinės pažinties su šio mokslininko darbais nepakanka. Viena aišku - jo indėlis į Pasaulio ir Žmogaus suvokimą yra unikalus ir turi būti prieinamas plačioms masėms.
Radęs autentiška šaltinį internete www.gervi.name nutariau šiek tiek atpasakoti tai ką spėjau perskaityti, juo labiau, kad rusų kalba daug kam dabar nėra įkandama. “Prikabinau” ir kelias J. Gervės Evoliucijos teorijos paskaitas. Visas jas galima rasti minėtoje svetainėje. Plačiau apie viską - naujoje svetainėje . http://www.kvantinemagija.lt/